¨
výrobci

Ochutnejte naší kávu

 Zmrzlinárna Nymburk    Férová palačinkárna

TECHNIKA PRAŽENÍ

Proces pražení kávy je zásadní etapou ve výrobě kvalitní kávy. Tento proces je částečně alchymií, částečně magií a částečně výsledkem značné odborné znalosti. Káva se nepraží v zemi, ve které se pěstuje, protože poté co je upražena, je mnohem obtížnější zachovat její kvalitu. Poté co jsou kávová zrna sesbírána, omyta, pečlivě vybrána a usušena, jsou pomalu pražena při stabilní teplotě. Pokud je káva upražena správně, struktura kávových zrn se změní. Kávová zrna se začnou oddělovat a zbarví se na tmavě hnědou barvu. Zároveň zvětší objem a sníží hmotnost. V této chvíli, káva získala své bohaté, intenzivní aroma a je připravena, aby potěšila.

X

Tento e-shop využívá cookies. Jejich používání potvrďte tlačítkem "SOUHLASÍM" nebo zvolte "NASTAVIT" pro Vaše preference nastavení cokkies.

Souhlasím
Nastavit
Nesouhlasím