X
Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Káva BRAO

HISTORIE

Káva je spojena s rodinnou tradicí již od roku 1960, kdy Merlin Oddene, zakladatel společnosti, pracoval jako prodejce kávy.

Roku 1987, Oddene na základě vlastní receptury vytvořil značku Brao Gold a Brao Silver. O rok později, pak připravil kávu té nejvyšší kvality. Kávu s výraznou osobností, Mrs.Rose.

Následující roky společnost i trh s kávou rostl a to i díky jedinečné pražírně kávy v Trevisu. I proto je Treviso považováno za hlavní město světové kávy. Denně se zde sjíždí káva z celého světa a pak se následně praží. Spolupráce s certifikovanou laboratoří v Terstu navíc umožňuje společnosti vyrábět kávu s certifikací „Espresso Italiano di Qualità“, která označuje vysoce kvalitní kávy.

Dnes je Brao značkou kávy, která je dobře známá v celém regionu Trentino a oblasti Triveneto. Společnost i nadále vyznává stejné hodnoty, které v počátcích pomohly k jejímu úspěchu: péče, pozornost, podpora a kvalita. Docela jednoduše značka vysoké kvality, zaručující výbornou kávu.

TECHNIKA PRAŽENÍ

Proces pražení kávy je zásadní etapou ve výrobě kvalitní kávy. Tento proces je částečně alchymií, částečně magií a částečně výsledkem značné odborné znalosti. Káva se nepraží v zemi, ve které se pěstuje, protože poté co je upražena, je mnohem obtížnější zachovat její kvalitu. Poté co jsou kávová zrna sesbírána, omyta, pečlivě vybrána a usušena, jsou pomalu pražena při stabilní teplotě. Pokud je káva upražena správně, struktura kávových zrn se změní. Kávová zrna se začnou oddělovat a zbarví se na tmavě hnědou barvu. Zároveň zvětší objem a sníží hmotnost. V této chvíli, káva získala své bohaté, intenzivní aroma a je připravena, aby potěšila.

KVALITA

Pražírna Brao je součástí Gruppo Triveneto Torrefattori di Caffè, která pečlivě kontroluje každou směs kávy tak, aby byla v souladu s certifikací kvality 'Certificato di Qualità' vydávané chemickou laboratoří Obchodní komory v Terstu. Toto osvědčení opravňuje používat označení 'Espresso Italiano di Qualità', které se uděluje pouze takovým specialistům, odborníkům a výrobcům kávy, kteří používají certifikované směsi a věnují pečlivou pozornost i údržbě kávovarů.

Existují zlatá pravidla, něco jako příručka pro výrobce kávy a pražírny, na výrobu kvalitní kávy. A Brao se těmito pravidly řídí. Jeho speciální směsi jsou pečlivě kontrolovány v každé fázi procesu, od kávových zrn až po hotový nápoj. To vše přispívá k výrobě skvěle chutnající kávy a nezaměnitelné chuti espressa, které je plné, hladké a dobře vyvážené. Zjednodušeně řečeno, k vynikajícímu šálku kávy.

Tajemství k dosažení dokonalého espressa, které je zakončeno chutí lískových oříšků a jehož pěna je dostatečně hustá, aby unesla hmotnost cukru, spočívá v mletí kávových zrn. Mletá káva musí být velmi jemná. Nesmí být ovšem příliš jemná, ale jemná tak, aby jedno zrnko nepřesáhlo jeden milimetr v průměru. Neméně pak záleží na kávovaru. Kávovar musí ohřát vodu maximálně do 90° při tlaku 9 atm. Po použití musí být kávovar pečlivě a důkladně vyčištěn, aby mohl znovu připravit kávu nezapomenutelné chuti a kvality.